Plus
Preizkusite premium račun
0   Izdelki
#
0,00 €
Prosimo, da za nakup izdelek dodate v košarico.

Avto tepihi

ogled
Proizvajalci
6046 Izdelki

Avto preproge: kaj morate vedeti

Avtomobilski predpražnik ščiti tla avtomobila pred umazanijo in vlago, kar bistveno olajša proces čiščenja. Poleg tega, lahko postane osrednja točka v notranjosti avtomobila.

Vrste avtomobilskih predpražnikov

Glede na proizvodni material:

  • Gumijasti. Ti klasični izdelki dobro ščitijo pred umazanijo in vlago. So poceni in kažejo visoko vzdržljivost ter dolgo življenjsko dobo.
  • Poliuretanski. Ti priročni in lahki dodatki so podobni gumijastim. Izstopajo po visoki fleksibilnosti in odpornosti na mraz ter s tem po višji ceni.
  • Tekstilni. To so na obrabo odporni dodatki, izdelani iz sintetičnih tkanin, z gumirano podlago. Njihova glavna prednost je širok razpon barv; pomanjkljivost je razmeroma zapleteno vzdrževanje.
  • Papirnati. To so izdelki za enkratno uporabo, ki hitro absorbirajo vlago. Tla ščitijo pred umazanijo, med krajšo uporabo avtomobila.

Obstajajo univerzalni predpražniki in takšni, prilagojeni za določen model avtomobila. Prvi so primerni za različne avtomobile, vendar morda ne prekrijejo celotne površine tal. Predpražniki druge vrste so izdelani za avtomobile določenega modela in blagovne znamke, natančno se prilegajo obrisom notranjosti, prekrivajo brez kakršnihkoli rež. Nekateri dodatki imajo lahko pritrdilne zakovice, sponke, kavlje, obročke, protizdrsne konice in druge dele, ki prispevajo k zanesljivi pritrditvi na tla.

Dodatki se med seboj razlikujejo tudi po višini stranic. Ponavadi variira med enim in štirimi cm. Pri izbiri je potrebno upoštevati ta parameter. Visoke stranice tla bolje zaščitijo pred vodo in umazanijo, toda pri nekaterih modelih lahko ovirajo voznika ob pritisku na pedala.

Nasveti glede uporabe avtomobilskih predpražnikov

  1. Izdelke iz gume ali poliuretana je mogoče preprosto očistiti s toplo vodo, v primeru močne umazanosti pa je mogoče uporabiti posebne spojine.
  2. Tekstilne predpražnike je primerno čistiti s krtačami ali gospodinjskimi sesalniki. Tekstilnih izdelkov ni priporočljivo stepati, saj obstaja nevarnost, da jih poškodujete. V primeru trdovratnih madežev, lahko uporabite kemične izdelke, izdelane za take materiale.
  3. Dodatke je potrebno sušiti obešene navpično, brez upogibanja, tako da voda kaplja z njih. Ni jih priporočljivo ožemati, saj to negativno vpliva na osnovo materiala.

AUTODOC: priročni spletni nakupi

Za udoben nakup avtomobilskih predpražnikov, se morate preprosto prijaviti v našo spletno trgovino. Ustvarili smo uporabnikom prijazen katalog, kjer je potrebne izdelke enostavno najti. V primeru kakršnihkoli vprašanj, se lahko obrnete na našo službo za podporo strankam. Odzivni upravljavci vam bodo svetovali prek spleta ali po telefonu, vas seznanili z aktivnimi promocijami in po potrebi pomagali izbrati izdelek. Bodite naša stranka in izkoristite prednosti prvovrstne storitve.

loader Prosim počakajte...