Plus
Preizkusite premium račun
0   Izdelki
#
0,00 €
Prosimo, da za nakup izdelek dodate v košarico.

Avtosedež

ogled
Izberite kategorijo
Proizvajalci
144 Izdelki

Avtosedež: kaj morate vedeti

Zaradi njegove majhne višine, otroka ni mogoče ustrezno zavarovati s standardnimi varnostnimi pasovi avtomobila, zato se za potovanje z otroki uporabljajo posebni pripomočki - otroški varnostni sedeži. Imajo zadrževalni sistem, ki omogoča varno pritrditev otroka, kar zagotavlja njegovo varnost. Ti elementi so znotraj vozila pritrjeni z varnostnimi pasovi ali sidrnim sistemom Isofix. V katalogih proizvajalcev lahko najdete izdelke za male potnike, katerekoli teže in starosti.

Katere so vrste otroških varnostnih sedežev

Ti pripomočki spadajo v naslednje skupine:

  • "0". Za dojenčke, ki tehtajo največ 10 kg, in stare manj kot devet mesecev. Otrok v takšnem sedežu leži. Obstajajo tudi modeli, opremljeni z ročajem za nošenje, kot tudi s podvozjem na koleščke, za uporabo kot otroški voziček.
  • "0+". Priporočena teža zanje je do 13 kg in starost - manj kot 18 mesecev. Omogočajo pol-ležeč položaj otroka. Imajo dodatno zaščito za stranice in vzglavnik.
  • "1". Za otroke, ki tehtajo med 9 in 18 kg, in stare od 9 do 36 mesecev. Možnost prilagajanja nagiba nazaj omogoča otroku, da v takih sedežih sedi in leži.
  • "2". Uporabljajo se za prevoz potnikov od 4 do 6 let, ki tehtajo od 15 do 25 kg. Ponavadi imajo naslonjala za roke, kot tudi nastavljivo širino in hrbet ter višino vzglavnika.
  • "3". Izdelani so za otroke od 4. do 12. leta, ki tehtajo od 22 do 36 kg. Običajno se pojavljajo kot jahači brez hrbtnega dela. Imajo naslone za roke in otrok je pritrjen s standardnim varnostnim pasom. Prav tako za to starostno skupino obstajajo sedeži s snemljivim hrbtnim delom.

Značilnosti uporabe otroškega varnostnega sedeža

  1. Za pravilno namestitev pripomočka, sledite priporočilom proizvajalca.
  2. Pred začetkom vožnje, preverite napetost varnostnih pasov. Njihov nadzor je ključnega pomena ob menjavi letnih časov, ko je po obdobju nošenja debelih zimskih oblačil vaš otrok oblečen v lažja oblačila ali obratno.
  3. Otroški varnostnisedeži morajo biti nameščeni na sredi vrste zadnjih sedežev ali desno za voznikovim sedežem. Izdelke skupine "0" je mogoče pritrditi na zadnje sedeže, vzporedno z njihovim hrbtnim delom ali namestiti na sovoznikov sedež. V slednjem primeru morajo biti obrnjeni nazaj. Prav tako boste morali deaktivirati zračno blazino sovoznika.
  4. Neodstranljive sedežne prevleke je treba čistiti s sesalnikom. Za vzdrževanje odstranljive sedežne prevleke, upoštevajte priporočila proizvajalca. Pogosto se ti izdelki lahko perejo. Zamenjava prevleke ali uporaba izdelka brez nje, je prepovedana.

AUTODOC: priročno spletno nakupovanje

Otroške varnostne sedeže in druge avtomobilske pripomočke lahko kupite v naši spletni trgovini. Z lahkoto boste našli izdelek, primeren po ceni in specifikacijah. Ko so aktivne promocije, imate dodatno priložnost, da prihranite denar. Ne zamudite priložnosti za poceni nakup izdelkov za svoj avtomobil!

loader Prosim počakajte...