Plus
Preizkusite premium račun
0   Izdelki
#
30-7440
0,00 €
Prosimo, da za nakup izdelek dodate v košarico.

Prijavi se
NA NAŠE NOVICE

Da bi prejeli naše najnovejše novice in nasvete, vpišite svoj e-mail:

Infografika

Opozorilne luči prikazujejo aktivacijo različnih sistemov

Sodobni avtomobili so opremljeni s številnimi elektronskimi sistemi, kjer ima vsak svoje opozorilne indikatorje. Skupno je več kot sto simbolov prikazovanja v avtomobilu. Tukaj vam bomo povedali o njih podrobneje. Začnimo z znaki, ki prikazujejo, če je sistem prižgan ali ugasnjen.

Več
Priljubljene vrste motorjev v Evropi v prvi polovici 2018

Katere vrste motorjev so bile najbolj priljubljene v EU & EFTA državah v prvih šestih mesecih leta 2018?

Kolikšen odstotek teh motorjev je v avtomobilih? V kateri državi je največ avtomobilov, ki jih poganjajo alternativni viri energije?

Naša nova infografika vam bo predstavila vse odgovore na ta vprašanja.

Več

Priljubljeni avtodeli

Kaj je vztrajnik: vrste, funkcije, simptomi okvare

Vztrajnik je eden izmed manj poznanih avtodelov, katerega funkcija ni razumljiva vsem voznikov. Gre za pomemben del pogonskega sklopa vozila, ki skrbijo za enakomerno dovajanje navora. V tem članku vam bomo predstavili glavna tipa in razkrili simptome in razloge okvar.

Več
Slab avtomobilski akumulator: simptomi in kako ga zamenjati

Akumulator skrbi za zagon motorja. Izvedite vse o znakih okvare in kdaj je čas za menjavo akumulatorja. Akumulator za avto je tisti avtodel, ki ga pozna prav vsak voznik in na katerega najprej pomislimo, ko avto ne vžge. Ker pa gre za tako pomemben del, mu je treba tudi sicer posvetiti več pozornosti in razumeti njegovo delovanje, da se lahko pravilno odzovemo v primeru pojava nevšečnosti. Težave z njim še ne pomenijo, da ga moramo takoj zamenjati.

Več

Nasveti

Kaj pomenijo oznake na pnevmatikah?

Pnevmatike so eden izmed ključnih avtodelov. Razumevanje njihovih oznak je tako pomembno za vsakega voznika.

Zima se bliža in s tem tudi čas za zamenjavo letnih gum z zimskimi. Gre za eno najpomembnejših delov vozila, zato je še kako pomembno, da oznake na njih niso le nepoznan skupek črk in številk, temveč da vsak voznik ve, kaj pomenijo oznake na gumah. Vse o njih vam bomo razkrili v našem članku.

Več
Kako vem, kakšne dimenzije gum potrebujem?

Ker so pnevmatike tako zelo pomemben del avta, je dobro poznati njihove prave dimenzije. Pnevmatike so na voljo v različnih velikostih in zasnovah, večina avtomobilov pa je združljiva z več kot eno velikostjo. Zaradi tega je izbira pravih dimenzij pnevmatik za vaš avtomobil lahko kar zapletena, sploh če vam manjka ustrezno znanje. V tem članku vam bomo povedali, na kaj morate biti pozorni, da boste lahko sprejeli pravilno odločitev.

Več

Novice

Zakaj dizel izgublja priljubljenost v Evropi

Dandanes se kaže zmanjšano povpraševanje za dizelske avtomobile v Evropi. Obstaja sum, da bo ta težnja obstajala tudi v sledečih letih. Naj to nekoliko osvetlimo.

Več
Jaguar prvič osvojil naslov Evropski avto leta

Zmagovalec natečaja Avto let je bil predstavljen v Ženevi. Za leto 2019 je to Jaguar I-Pace električni terenec. Prvič je to nagrado prejel avtomobil te britanske blagovne znamke.

Več

Slovar

Kakšna je obvezna avto oprema

Med avto opremo sodijo pomembni pripomočki, ki ščitijo našo varnost v prometu in so celo zakonsko predpisani. Varnost v prometu je ena izmed glavnih prioritet vsakega voznika. Le-ta ni odvisna le od brezhibnega stanja vseh avtodelov in delovnih tekočin, temveč tudi od ostalih pripomočkov, s katerimi mora biti opremljen vsak avto. Ali veste, kaj vse sodi med zakonsko predpisano obvezno opremo vsakega avtomobila?

Več
Zračna blazina

Zračna blazina (varnostna blazina) je pasivni varnostni sistem, namenjen čim manjši verjetnosti poškodb v primeru nesreče.

Več

Diagnostika

Tekočina za servo volan: kako jo izbrati in zamenjati

Uporabna doba servo krmiljenja je namenjena za celotno življenjsko dobo avtomobila, vendar le v primeru, da v sistemu ne pride do iztekanja delovne tekočine. Uporaba podstandardnega olja ali njegova nepravočasna zamenjava, sta najpogostejša vzroka za okvaro servo volana. Preberite naš članek in izvedite, kako se izogniti napakam pri izbiri in zamenjavi hidravlične tekočine.

Več
Pregretje zavornih diskov: simptomi, vzroki, rešitev težav

Ena izmed najbolj pogostih okvar zavornih diskov je njihovo pregretje. V primeru pregretja, temperatura diska doseže kritične vrednosti, tako da začne zavorna ploščica drseti po disku, učinkovitost zavornega sistema pa se zmanjša na minimum.

Več