• TRGOVINA
  • CLUB
Preizkusite premium račun
0
Moja garaža
Dodajanje vozila
0
Izdelki #71-6783
0,00 €
Prosimo, da za nakup izdelek dodate v košarico.

Zavore avtomobilov

ABS

ABS (protiblokirni zavorni sistem) je sistem, ki preprečuje popolno blokiranje kolesa avta v primeru nenadnega zaviranja.

Več

Okvare kolutnih zavor: znaki in vzroki

Zavorni sistem ima pomembno vlogo pri zagotavljanju varnosti v prometu. Eden glavnih elementov sistema so zavorni diski. Nenehno so izpostavljene velikim mehanskim in toplotnim obremenitvam. Lastniki avtomobilov morajo poznati glavne znake okvar v delovanju zavornih diskov, da jih lahko pravočasno ugotovijo in popravijo. Informacije o vzrokih za okvare jim pomagajo pri njihovem preprečevanju.

Več

Nasveti

Kako razlikovati in izbrati zimske pnevmatike?

Večina voznikov ve, obstajajo letne in zimske pnevmatike in da se jih mnenja glede na sezono. Problem pa velikokrat nastane, ko je treba prepoznati oznake pnevmatik in razlikovati med njimi, kar se prej ali slej zgodi pri kupovanju pnevmatik. V tem članku bomo pisali prav na to temo.

Več

Kako očistiti avtomobilske sedeže

Čiščenje avtomobilskih sedežev je pomemben del vzdrževanja notranjosti avtomobila, ki poskrbi za svež videz. Mnoga opravila čiščenja notranjosti avtomobila vozniki doživljajo kot nadležno opravilo. Nič drugače ni s čiščenjem avtomobilskih sedežev, na katerih se nabira veliko umazanije. V tem članku vam bomo predstavili nekaj trikov, s katerimi bo čiščenje lažje in zabavnejše.

Več

Avtoelektrika

Ksenon ali led luči za vaš avto – kakšna je razlika med njimi?

Tehnologija avtomobilskih žarometov je v preteklih nekaj desetletjih skokovito napredovala, kar je privedlo do velike izbire na trgu, od katerih ima vsaka svoje prednosti in slabosti. V tem članku vam bomo predstavili glavne vrste žarometov in se osredotočili predvsem na ksenonska in svetila LED.

Več

Cena polnjenja električnega avtomobila doma

Električni avti so vse bolj priljubljeni, a znano je dejstvo, da potrebujejo redno polnjenje. Lastniki električnih avtomobilov so ob nakupu postavljeni pred pomembno odločitvijo: kje in na kakšen način se najbolj splača polniti električni jekleni konjiček? Vse kaže, da se polnjenje najbolj splača doma z domačo polnilno postajo, kar bomo opisali v tem članku.

Več

Priljubljeni avtodeli

Zacepljen DPF filter: simptomi in čiščenje

DPF filter je nepogrešljiv del svakega dizelskega motorja. Odstranjuje škodljive trde delce in zato zahteva redno čiščenje in vzdrževanje. Če ste ljubitelj dizla in nanj prisegate, ker lahko tako prihranite pri gorivu, ste zagotovo že slišali, da je stara dizelska tehnologija okolju in zdravju škodljiva. Zaradi tega že dolgo obstajajo težnje po razvijanju novih tehnologij in zmanjšanju škodljivih snovi v okolje. Pri tem pomembno vlogo igra filter trdih delcev, ki je že vrsto let obvezen del izpušnega sistema vsakega dizelskega motorja.

Več

Ventil EGR – princip delovanja, čiščenje in cena

Ventil EGR zmanjšuje izpust škodljivih emisij. Izvedite, kakšni so znaki njegove okvare in kako jih preprečiti. Predpisi in regulacije glede dovoljenih količin izpušnih plinov vozil se vse bolj zaostrujejo. Proizvajalci avtomobilov morajo tako prilagoditi zasnove svojih vozil, da bi izpolnili stroge omejitve. Ena od metod za zmanjšanje emisij izpušnih plinov je uporaba naprav za naknadno obdelavo izpušnih plinov. Večina sodobnih vozil je zasnovana tako, da imajo sistem za kroženje izpušnih plinov (EGR).

 
Več

Avtomobilski menjalnik

Sklopka v avtu: kako deluje, cena menjave in znaki slabe sklopke

Sklopka povezuje odmično in avtomobilska rocicna gred in igra pomembno vlogo pri vrtenju koles. Vsak voznik mora vedeti, kaj je sklopka in kako deluje. V kolikor vozite vozilo z ročnim menjalnikom vam je pojem sklopke verjetno že poznan. Je tretji pedal, ki ga je treba pritisniti za prestavljanje. A vsak voznik ne ve, kako deluje sklopka. Ker se motor nenehno vrti, mora obstajati način, da se povezava med kolesi in motorjem začasno prekine in da se tako kolesa prenehajo vrteti. Tu vlogo opravi sklopka, tako da izklopi omenjeno povezavo, ne da bi ugasnila motor.

Več

Steptronic

Steptronic je sistem ročne menjave prestav pri samodejnem menjalniku. Razvil ga je nemški proizvajalec ZF Friedrichshafen AG leta 1996 na podlagi zasnove BMW. Mogoče ga je najti v avtomobilih BMW, Mini, MG in Rover. Menjalnik lahko upravljate z ročico prestavne ročice ali gumbi na volanu.

Več

Slovar

Kakšna je obvezna avto oprema

Med avto opremo sodijo pomembni pripomočki, ki ščitijo našo varnost v prometu in so celo zakonsko predpisani. Varnost v prometu je ena izmed glavnih prioritet vsakega voznika. Le-ta ni odvisna le od brezhibnega stanja vseh avtodelov in delovnih tekočin, temveč tudi od ostalih pripomočkov, s katerimi mora biti opremljen vsak avto. Ali veste, kaj vse sodi med zakonsko predpisano obvezno opremo vsakega avtomobila?

Več

Zračna blazina

Zračna blazina (varnostna blazina) je pasivni varnostni sistem, namenjen čim manjši verjetnosti poškodb v primeru nesreče.

Več

Avtomobilska klimatska naprava

Novice

Kode kuponov AUTODOC 2024

Tudi brez unovčenja kode za popust obstaja veliko načinov, kako prihraniti pri AUTODOC. Če želiš biti zgodaj in direktno obveščen/a o najboljših ponudbah, varčevalnih akcijah in ekskluzivnih posebnih ponudbah, ti priporočamo, da se naročiš na naše e-novice.

Več

V Nemčiji odpirajo prvo avtomatizirano parkirišče za avtomobile na svetu

Ta storitev deluje v muzeju Mercedes-Benz v mestu Stuttgart. To je skupni projekt nemških skupin Daimler in Bosch. Avtomobili se lahko parkirajo sami brez človeškega posredovanja: vse, kar voznik mora storiti, je, da postopek aktivira s pomočjo ustrezne aplikacije na pametnem telefonu. Vozniki lahko na enak način ponovno pridobijo svoja vozila.

Več

Diagnostika

Infografika

VW Golf IV: prednosti

Volkswagen Golf IV je eden izmed najbolj priljubljenih avtomobilov na svetu. Ta generacija se je začela s proizvodnjo leta 1997. Avto je bil izdelan v štirih različicah: karavan, tri in petvratni hečbek. Zadnjega odlikujejo številne prednosti, ki jih je cenilo ogromno število evropskih lastnikov avtomobilov.

Več

Težave z avtomobili

Audi A6 – probleme z menjalnikom Multitronic in druge napake

Audi A6 je luksuzna športna limuzina, ki je na trgu že impresivnih sedemindvajset let in eden izmed najbolj priljubljenih modelov Audi nasploh. Kakovostnih modelov Audi A6 je veliko, tako novih kot rabljenih, vendar pa so nekateri modeli znani po več napakah kot drugi. V tem članku vam bomo predstavili najpogostejše probleme avta Audi A6 in možnosti, kako jih odpravite.

Več

Citroen C3 – znane napake in problemi

Citroen C3 je bil predstavljen aprila 2002 in je nadomestil Citroen Saxo. Vendar pa ta simpatični jekleni konjiček ni brez napak, saj so se z leti pokazale njegove številne pomanjkljivosti in šibke točke. V tem članku vam bomo predstavili tiste, o katerih se je čez leta največ poročalo.

Več

Avtomobilski motor

5w30 ali 5w40: katero olje za motor je primernejše za zimo

Delovanje maziv neposredno vpliva na življenjsko dobo motorja. Zato se mnogi vozniki sprašujejo, kakšno viskoznost olja izbrati, da bi zagotovili zanesljivo zaščito motorja pred zimo. Tukaj smo ocenili lastnosti dveh najbolj priljubljenih vrst olja: 5w30 in 5w40, da bi ugotovili, katero je najboljše za uporabo v hladni sezoni.

Več

Priljubljene vrste motorjev v Evropi v prvi polovici 2018

Katere vrste motorjev so bile najbolj priljubljene v EU & EFTA državah v prvih šestih mesecih leta 2018?

Kolikšen odstotek teh motorjev je v avtomobilih? V kateri državi je največ avtomobilov, ki jih poganjajo alternativni viri energije?

Naša nova infografika vam bo predstavila vse odgovore na ta vprašanja.

Več
Prijavi se na naše novice

Da bi prejeli naše najnovejše novice in nasvete, vpišite svoj e-mail: