Plus
Preizkusite premium račun
0   Izdelki
#
0,00 €
Prosimo, da za nakup izdelek dodate v košarico.

Prijavi se
NA NAŠE NOVICE

Da bi prejeli naše najnovejše novice in nasvete, vpišite svoj e-mail:

Infografika
Opozorilne luči prikazujejo aktivacijo različnih sistemov

Sodobni avtomobili so opremljeni s številnimi elektronskimi sistemi, kjer ima vsak svoje opozorilne indikatorje. Skupno je več kot sto simbolov prikazovanja v avtomobilu. Tukaj vam bomo povedali o njih podrobneje. Začnimo z znaki, ki prikazujejo, če je sistem prižgan ali ugasnjen.

Več
Priljubljene vrste motorjev v Evropi v prvi polovici 2018

Katere vrste motorjev so bile najbolj priljubljene v EU & EFTA državah v prvih šestih mesecih leta 2018?

Kolikšen odstotek teh motorjev je v avtomobilih? V kateri državi je največ avtomobilov, ki jih poganjajo alternativni viri energije?

Naša nova infografika vam bo predstavila vse odgovore na ta vprašanja.

Več
Priljubljeni avtodeli
Nasveti
Nasveti za zimsko vožnjo

Med vožnjo v hladni sezoni je potrebna posebna zbranost voznika. Če umaknete pozornost s ceste le za nekaj sekund, lahko to vodi v prometno nesrečo. Tukaj vam bomo povedali, na kaj morate paziti na cesti pozimi in kako se izogniti težavam.

Več
Pripravite svoje vozilo na zimo: nasveti strokovnjakov

Avtomobil in njegovi sistemi med hladno sezono potrebujejo posebno pozornost. Veliko komponent in sistemov avtomobila mora delovati pod dodatno obremenitvijo, zaradi katere lahko pride do nenadne okvare. Da bi to preprečili, vam ponujamo nasvete za pripravo avtomobila na hladno sezono.

Več
Novice
Zakaj dizel izgublja priljubljenost v Evropi

Dandanes se kaže zmanjšano povpraševanje za dizelske avtomobile v Evropi. Obstaja sum, da bo ta težnja obstajala tudi v sledečih letih. Naj to nekoliko osvetlimo.

Več
Jaguar prvič osvojil naslov Evropski avto leta

Zmagovalec natečaja Avto let je bil predstavljen v Ženevi. Za leto 2019 je to Jaguar I-Pace električni terenec. Prvič je to nagrado prejel avtomobil te britanske blagovne znamke.

Več
Slovar
ABS

ABS (protiblokirni zavorni sistem) je sistem, ki preprečuje popolno blokiranje kolesa avta v primeru nenadnega zaviranja.

Več
Steptronic

Steptronic je sistem ročne menjave prestav pri samodejnem menjalniku. Razvil ga je nemški proizvajalec ZF Friedrichshafen AG leta 1996 na podlagi zasnove BMW. Mogoče ga je najti v avtomobilih BMW, Mini, MG in Rover. Menjalnik lahko upravljate z ročico prestavne ročice ali gumbi na volanu.

Več
Diagnostika
Tekočina za servo volan: kako jo izbrati in zamenjati

Uporabna doba servo krmiljenja je namenjena za celotno življenjsko dobo avtomobila, vendar le v primeru, da v sistemu ne pride do iztekanja delovne tekočine. Uporaba podstandardnega olja ali njegova nepravočasna zamenjava, sta najpogostejša vzroka za okvaro servo volana. Preberite naš članek in izvedite, kako se izogniti napakam pri izbiri in zamenjavi hidravlične tekočine.

Več
Pregretje zavornih diskov: simptomi, vzroki, rešitev težav

Ena izmed najbolj pogostih okvar zavornih diskov je njihovo pregretje. V primeru pregretja, temperatura diska doseže kritične vrednosti, tako da začne zavorna ploščica drseti po disku, učinkovitost zavornega sistema pa se zmanjša na minimum.

Več