1.000.000 avtodelov - najdite primeren del za vaš avto Primer

0 Izdelki
#
Prosimo dodajte izdelek v košarico za nakup
0,00 €
Pouk o pravici do odstopa od pogodbe

Potrošniki (§ 13 BGB - Nemški državljanski zakonik) imajo v zvezi s spletnim nakupom zakonsko pravico do odstopa od pogodbe skladno z naslednjim poukom.

Pravica do odstopa od pogodbe za potrošnike

Imate pravico, da v roku 14 dni prekličete to pogodbo brez navedbe razloga.

Odstopni rok je 14 dni od dneva, ko ste vi ali nekdo tretji, ki ste ga določili, ki pa ni prevoznik, sprejeli zadnje blago.

Za izvajanje vaše pravice do odstopa od pogodbe nas (Autodoc GmbH, Josef-Orlopp-Straße 55, 10365 Berlin, Nemčija, številka faksa: +49 30 208 478 250, e-poštni naslov: [email protected]) morate z jasno izjavo (npr. pismo poslano s pošto, faks ali e-pošta) obvestiti o vaši odločitvi, da preklicujete pogodbo. Za to lahko uporabite priložen vzorčni obrazec, ki pa ni predpisan.

Za upoštevanje odstopnega roka zadostuje, da sporočilo o izvajanju pravice do odstopa od pogodbe odpošljete pred odstopnim rokom.

Posledice preklica

Če prekličete to pogodbo, vam moramo vsa plačila, ki smo jih dobili od vas, vključno s stroški dostave (z izjemo dodatnih stroškov, ki so nastali zaradi vaše izbire drugačne dostave, kot jo ponujamo kot ugodno standardno), vrniti takoj in najkasneje v roku štirinajst dni od dneva, ko smo prejeli sporočilo o preklicu te pogodbe. Za vračilo denarja uporabljamo enako plačilno sredstvo, kot ste ga uporabili pri prvotni transakciji, razen če smo se z vami izrecno dogovorili drugače; v nobenem primeru vam ne obračunamo stroškov tega vračila denarja.

Za blago, ki se ga lahko normalno vrne s pošto, velja:

Vračilo lahko zavrnemo dokler ne dobimo blaga nazaj ali dokler nam ne dokažete, da ste blago poslali nazaj, odvisno od tega, kaj je prej.

Vi morate blago takoj in na vsak način najkasneje štirinajst dni od dneva, ko ste nam sporočili preklic te pogodbe, poslati nazaj ali izročiti na naslednji naslov: Autodoc GmbH, Rhinstraße 132, 12681 Berlin, Deutschland.

Rok je izpolnjen, če odpošljete blago pred pretekom roka štirinajstih dni. Neposredne stroške vračanja blaga nosite vi sami.

Za blago, ki se ga ne da poslati s pošto (npr. rezervni deli, ki se jih ne more dati v paket) velja:

Stroške eventualne izgube vrednosti blaga morate plačati samo, če ta izguba vrednosti ne izhaja iz nujnega preverjanja kakovosti, lastnosti blaga in načina delovanja.

– Konec pouka o pravici do odstopa od pogodbe –

Vzorčni obrazec za preklic

(Če želite preklicati pogodbo, prosim izpolnite ta obrazec in nam ga vrnite)

– Na: (Autodoc GmbH, Josef-Orlopp-Straße 55, 10365 Berlin, Nemčija, številka faksa: +49 30 208 478 250, e-poštni naslov: [email protected]
– S tem preklicujem /o (*) pogodbo, ki sem / smo (*) jo sklenili o nakupu naslednjega blaga (*)/ izvajanju naslednje storitve (*)
– Naročeno dne (*) / prejeto dne (*)
– Ime potrošnika / potrošnikov
– Naslov potrošnika /potrošnikov
– Podpis potrošnika / potrošnikov (samo pri papirnem obvestilu)
– Datum
________
(*) neustrezno prečrtajte.

Izjeme pri pravici do odstopa od pogodbe

Obstajajo zakonske izjeme za pravico do odstopa od pogodbe (§ 312g BGB), kjer si pridržujemo, da se nasproti vam sklicujemo na naslednji predpis: pravica do odstopa od pogodbe ne obstaja pri pogodbah za dostavo blaga, ki ni v naprej narejeno in za izdelavo katerega je potrebna izbira ali določilo potrošnika ali je jasno prilagojeno potrebam potrošnika.

Pravica do odstopa od pogodbe ne obstaja pri dostavi blaga, kadar je to po dobavi na osnovi sestave neločljivo povezano z drugim blagom.

Poleg tega vas opozarjamo na to, da nam morate po § 357 odstavek 7 št. 1 BGB povrniti izgubo vrednosti, ki je nastala pri ravnanju z blagom, ki ni bilo potrebno za preverjanje kakovosti, lastnosti in načina delovanja. Sodna praksa je, da se tudi vgradnja avto delov ne smatra kot nujna.

Nakup v spletni trgovini po znižani ceni in posebni promociji - TecDoc inside

Tukaj prikazanih podatkov, še posebej celotnih podatkovnih baz, ni dovoljeno kopirati. Brez predhodnega soglasja TecDoc-a je prepovedano reproduciranje podatkov ali celotne podatkovne baze, razširjati in/ali jih izvesti s strani tretjih oseb. Vsako neskadno ravnanje s tem pravilom predstavlja kršitev avtorskih pravic in bo ustrezno preganjeno.

Mednarodna podpora strankam:

Podpora strankam za Slovenija[email protected]Autodoc.si – Hotline in storitev za potrošnike

© 2019 www.autodoc.si: AUTODOC online trgovina

Novo, poenostavljeno brskanje po spletni strani vam bo olajšalo iskanje pravega dela. Poiščite rezervne dele.

Vrsta zahtevo Primer
Rezervni deli premnik
Rezervni deli + Proizvajalec avtodelov premnik
Rezervni deli + Avtomobilski proizvajalec premnik FIAT DUCATO
Rezervni deli + Številka izdelka premnik
Številka izdelka
Številka izdelka + Proizvajalec avtodelov
OEN GCL161
OEN + Proizvajalec avtodelov 30500PM5A03
loader Prosim počakajte...