• TRGOVINA
 • CLUB
Preizkusite premium račun
0
Moja garaža
Dodajanje vozila
0
Izdelki #14-1701
0,00 €
Prosimo, da za nakup izdelek dodate v košarico.

INFORMACIJE V ZVEZI Z UVELJAVLJANJEM PRAVICE DO ODSTOPA OD POGODBE

Potrošniki imajo zakonsko določeno pravico do preklica spletnih naročil blaga v skladu z naslednjimi informacijami.

Pravica do odstopa od pogodbe za potrošnike

Imate pravico, da brez navedbe razlogov v 14 dneh odstopite od te pogodbe.

Odstopni rok poteče v 14 dneh od dne, ko pridobite fizično posest na blagu ali jo pridobi namesto vas tretja oseba, ki ni prevoznik, in jo v ta namen določite vi.

Za uveljavitev pravice do odstopa nas morate (AUTODOC SE, Josef-Orlopp-Straße 55, 10365 Berlin, Nemčija, telefon: +386 18 280 144, e-pošta: [email protected]) o svoji odločitvi o odstopu od te pogodbe obvestiti z nedvoumno izjavo (npr. s pismom, poslanim po pošti, ali po elektronski pošti). V ta namen lahko uporabite priloženi vzorčni odstopni obrazec, vendar to ni obvezno.

Da bi se rok za odstop od pogodbe upošteval, zadošča, da je obvestilo v zvezi z uveljavljanjem vaše pravice do odstopa od pogodbe poslano pred iztekom odstopnega roka od te pogodbe.

Učinki odstopa od pogodbe

Če odstopite od te pogodbe, vam brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva prejetja obvestila o vaši odločitvi o odstopu od te pogodbe, povrnemo vsa z vaše strani prejeta plačila, vključno s stroški dostave (razen dodatnih stroškov zaradi izbire vrste dostave, ki ni z naše strani ponujena cenovno najugodnejša standardna oblika dostave). Takšno povračilo bomo izvršili z enakim plačilnim sredstvom, ki ste ga uporabili sami pri izvedbi prvotne transakcije, razen če ste se izrecno dogovorili drugače; v nobenem primeru zaradi takšnega povračila ne boste imeli kakršnih koli stroškov. Neposredne stroške vračila blaga nosite vi.

Za blago, ki ga je običajno mogoče poslati po pošti na običajen način, velja naslednje:

Plačilo lahko zadržimo, dokler ne prejmemo vrnjenega blaga ali dokler nam ne posredujete dokaza, da ste blago poslali nazaj, odvisno od tega, kateri dogodek se zgodi prej.

Blago nam vrnite ali izročite na AUTODOC SE (Retoure - Lager R) Rhinstrasse 132, 12681 Berlin, Nemčija, brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva, na katerega ste nas obvestili o vašem odstopu od te pogodbe.

Rok se upošteva, če nam blago pošljete nazaj pred iztekom roka 14 dni.

Naslednje velja za blago, ki ga zaradi njegove narave ni mogoče vrniti na običajen način po pošti (npr. rezervni deli, ki niso primerni za paketno pošto):

Neposredne stroške vračila blaga nosite vi. Strošek vračila blaga predvidoma obsega stroške pošiljanja, plačane kot del naročila, plus 10 EUR.
Odgovorni ste samo za zmanjšano vrednost blaga, ki je posledica ravnanja z blagom, ki ni nujno potrebno za določanje narave, lastnosti in delovanja blaga.

Naslednje velja za blago z dodatnimi varnostnimi zahtevami za transport (akumulatorji):

Če prejmete izdelek s posebnim obvestilom, ki vam narekuje, da shranite embalažni material za primer vračila, vam svetujemo, da sledite navodilom spodaj:

 • Shranite tesnilne zatiče, ki se uporabljajo za zapiranje lukenj in preprečujejo uhajanje tekočine iz akumulatorja;
 • Shranite embalažni material, ki ščiti ohišje akumulatorja pred poškodbami;
 • Shranite škatlo z opozorilom, da vsebuje nevarno blago.

Če je bil vaš paket AUTODOC poškodovan, vas prosimo, da za vračilo izdelka uporabite nov embalažni material. Ker paket vsebuje nevarno blago, se prepričajte, da boste uporabili trdno škatlo za pošiljanje, ki je odporna na udarce. Zavarujte izdelek pred premiki znotraj zunanje embalaže in pred naključnim aktiviranjem. Izdelek postavite pokončno v škatlo za pošiljanje in se prepričajte, da se v notranjosti ne more premikati. Za zapolnitev praznega prostora med škatlo za pošiljanje in izdelkom uporabite polnilni material, na primer polnilni material, ki ga nudi AUTODOC, ali časopis.

Poškodovanih nevarnih materialov, kot so puščajoči akumulatorji, ni mogoče vrniti in jih je potrebno oddati v specializiranem obratu za recikliranje.

Konec informacij v zvezi s pravico do odstopa od pogodbe.

Vzorčni odstopni obrazec

(ta obrazec izpolnite in pošljite samo, če želite odstopiti od pogodbe)

 • AUTODOC SE, Josef-Orlopp-Straße 55, 10365 Berlin, Nemčija, e-pošta: [email protected]
 • Obveščam/Obveščamo (*) vas, da odstopam/odstopamo (*) od pogodbe za prodajo naslednjega blaga (*)/za zagotovitev naslednje storitve (*)
 • Naročeno dne (*)/prejeto dne (*)
 • Ime potrošnika(-ov)
 • Naslov potrošnika(-ov)
 • Podpis potrošnika(-ov) (samo če se obrazec pošlje na papirju)
 • Datum

(*) Po potrebi črtajte

Izjeme od pravice do odstopa od pogodbe

Obstajajo zakonske izjeme od pravice do odstopa, v okviru katerih si pridržujemo pravico, da se v zvezi z vami sklicujemo na naslednje: Ne obstaja pravica do odstopa od pogodb za dostavo blaga, ki ni bilo predizdelano, temveč je bilo izdelano na podlagi individualne izbire ali odločitve potrošnika.
Pravica do odstopa ne velja za dostavo blaga, ki je po dostavi zaradi njegove narave neločljivo pomešano z drugimi predmeti.
Poleg tega vas obveščamo, da nam morate povrniti zmanjšano vrednost blaga, ki je posledica ravnanja z blagom, ki ni nujno potrebno za določanje narave, lastnosti in delovanja blaga. S sodno prakso je določeno, da se tudi namestitev delov motornih vozil šteje za »nenujno«.