1.000.000 avtodelov - najdite primeren del za vaš avto Primer

0 Izdelki
#
Prosimo dodajte izdelek v košarico za nakup
0,00 €

Ne pozabite na redne intervale menjave avtodelov za CITROËN NEMO

Citroën Nemo

Proizvodnja avtomobilov Citroën Nemo se izvaja od leta 2007. Predstavljena je ena generacija modela. Avtomobile Citroën Nemo izdelujejo pri podjetju Tofas v Bursi, Turčija. Leta 2009 je model zmagal na tekmovanju za "Mednarodno dostavno vozilo leta".

Zgodovina izdelave Citroëna Nemo

Prvič je bil avtomobil Citroën Nemo predstavljen na avtomobilski razstavi v Amsterdamu, oktobra 2007. Sprva je bil model na voljo v obliki dostavnega vozila. Kljub kompaktnim dimenzijam, je imel avtomobil precej dobro nosilnost in prostornost. Sedeži so bili s kovinsko mrežico ločeni od tovornega prostora, kar je ustvarilo dodatno zaščito za potnika in voznika. Pri notranji opremi sta bili uporabljeni kakovostna tkanina in plastika. Zasnova Citroëna Nemo je bila elegantna in moderna. Gladke linije karoserije so bile učinkovito kombinirane z reliefnimi kolesnimi oboki. Poglobitev masivnega odbijača naprej od roba pokrova motorja je bila posebnost zunanjosti avtomobila.

Decembra 2007 je bil na avtomobilski razstavi v Bologni predstavljen prototip serijskega enoprostorca Citroën Nemo Combi. Konceptni avtomobil Citroën Nemo Concetto je spominjal na veliko ribo nemo, iz znamenitega animiranega filma "Reševanje malega Nema", ki so ga posneli Disneyevi studii. Avtomobilski sedeži so bili okrašeni z aplikacijami, s podobo glavnih likov tega animiranega filma. Morska tematika se je odražala tudi pri zasnovi armaturne plošče. Ekstravagantni dizajn konceptnega avtomobila je, kot je bilo pojasnjeno s strani razvijalcev, ponazarjal dejstvo, da se pri vožnji tega avtomobila voznik počuti "kot raca v vodi". Tehnično je bil konceptualni enoprostorec naslednik serijskega kombija Citroën Nemo.

Serijski enoprostorec Citroën Nemo Combi je bil predstavljen na avtomobilski razstavi v Bruslju, leta 2008. Avtomobil je imel pet sedežev. Enoprostorec je imel drsna zadnja vrata na obeh straneh vozila. Sedeže zadnje vrste je bilo mogoče zložiti ali popolnoma odstraniti. Avtomobili so bili opremljeni s čelnimi in stranskimi zračnimi blazinami, električnim paketom, parkirnimi senzorji, avdio sistemom, klimatsko napravo, potovalnim računalnikom in tako naprej.

Citroën Nemo na trgih različnih držav

Citroën Nemo je znan tudi pod drugimi imeni. V turškem podjetju Tofas so izdelovali tudi modela dvojčka, Fiat Fiorino in Peugeot Bipper.

Nakup v spletni trgovini po znižani ceni in posebni promociji - TecDoc inside

Tukaj prikazanih podatkov, še posebej celotnih podatkovnih baz, ni dovoljeno kopirati. Brez predhodnega soglasja TecDoc-a je prepovedano reproduciranje podatkov ali celotne podatkovne baze, razširjati in/ali jih izvesti s strani tretjih oseb. Vsako neskadno ravnanje s tem pravilom predstavlja kršitev avtorskih pravic in bo ustrezno preganjeno.

Mednarodna podpora strankam:

Podpora strankam za Slovenija[email protected]Autodoc.si – Hotline in storitev za potrošnike

© 2019 www.autodoc.si: AUTODOC online trgovina

Novo, poenostavljeno brskanje po spletni strani vam bo olajšalo iskanje pravega dela. Poiščite rezervne dele.

Vrsta zahtevo Primer
Rezervni deli Napenjalec verige
Rezervni deli + Proizvajalec avtodelov Napenjalec verige FEBI BILSTEIN
Rezervni deli + Avtomobilski proizvajalec Napenjalec verige VW GOLF
Rezervni deli + Številka izdelka Napenjalec verige 25240
Številka izdelka KT7005
Številka izdelka + Proizvajalec avtodelov 30 92 7070 SWAG
OEN 021109467
OEN + Proizvajalec avtodelov 1669827 AUTLOG
loader Prosim počakajte...