1.000.000 avtodelov - najdite primeren del za vaš avto Primer

0 Izdelki
#
Prosimo dodajte izdelek v košarico za nakup
0,00 €

Ne pozabite na redne intervale menjave avtodelov za RENAULT WIND

Renault Wind

Dvosedežne roadsterje Renault Wind je francoska družba izdelovala od leta 2010 do leta 2013. Izdelava modela je potekala v obratu v Novem mestu, Slovenija. V celoti je bila predstavljena ena generacija modela.

Zgodovina izdelave Renaulta Wind

Konceptni avtomobil Renault Wind Concept je bil predstavljen leta 2004 v ženevskem salonu. Leta 2010 je proizvajalec predstavil serijski model Renault Wind tudi v Ženevi. Avtomobil, ki je šel v prodajo, ni imel veliko skupnega s konceptom.

Glavne značilnosti zunanjosti koncepta Renault Wind so bili žarometi v podaljšani obliki, ki so bili nameščeni skoraj navpično, in gladka valovita linija, ki je obdajala karoserijo. Sprednji in zadnji del avtomobila je imel polkrožno obliko. V notranjosti je bilo realiziranih veliko inovativnih odločitev. Proizvajalci so ponudili novo formulo razporeditve sedežev 2 + 1: dva sprednja sedeža sta bila togo fiksirana, tretji sedež pa se je lahko ustvaril z odstranitvijo posebne particije med voznikovim in sovoznikovim sedežem. Armaturna plošča je bila zamenjana z eno napravo, ki je združila kazalnik hitrosti in vrtljajev: skala je prikazovala hitrost in elektronika – obrate motorja.

Pri serijskem modelu je bila sprejeta odločitev o zavrnitvi tretjega sedeža. Pedali in volan so se samodejno zložili ob odpiranju vrat, kar je pripomoglo k vkrcavanju voznika. Gumbi za upravljanje klimatske naprave so bili nameščeni na voznikovih vratih. Zunanjost avtomobila je imela skupne značilnosti tako s konceptnim, kot tudi s serijskim modelom Renault Clio in modeli Renault Megane. Konkavne stranice, varnostni lok izza sedežev, zadnji spojler, velike odprtine za dovod zraka in pet-kraka platišča so odlike Renaulta Wind. Zložljiva streha, sestavljena iz enega dela, obrnljivega za 180 °, se je skrila v prtljažnik.

Pri notranji opremi so bili uporabljeni dragi in kakovostni materiali. Sedeži so bili prevlečeni z usnjem, na voljo je bilo več barvnih različic. Pri avtomobilih omejene serije je imela armaturna plošča vstavke iz kroma in rdečega usnja.

Osnovna oprema je vključevala naslednje opcije: klimatsko napravo, tempomat z omejitvijo hitrosti, dve varnostni blazini, električna pomična okna, ogrevanje ogledala in zadnjega stekla, servovolan, centralno zaklepanje, potovalni računalnik, meglenke, kromirano izpušno cev, zaščitne letve na pragovih. Za doplačilo je bilo mogoče naročiti sistem žarometov s funkcijo follow-me-home, klimatsko napravo, senzor za dež in tako naprej.

Kljub dokaj dobrim tehničnim lastnostim, sodobnemu dizajnu in bogati opremi, po avtomobilu ni bilo velikega povpraševanja, leta 2013 pa je bila proizvodnja opuščena.

Nakup v spletni trgovini po znižani ceni in posebni promociji - TecDoc inside

Tukaj prikazanih podatkov, še posebej celotnih podatkovnih baz, ni dovoljeno kopirati. Brez predhodnega soglasja TecDoc-a je prepovedano reproduciranje podatkov ali celotne podatkovne baze, razširjati in/ali jih izvesti s strani tretjih oseb. Vsako neskadno ravnanje s tem pravilom predstavlja kršitev avtorskih pravic in bo ustrezno preganjeno.

Mednarodna podpora strankam:

Podpora strankam za Slovenija[email protected]Autodoc.si – Hotline in storitev za potrošnike

© 2019 www.autodoc.si: AUTODOC online trgovina

Novo, poenostavljeno brskanje po spletni strani vam bo olajšalo iskanje pravega dela. Poiščite rezervne dele.

Vrsta zahtevo Primer
Rezervni deli Zavorni Kolut
Rezervni deli + Proizvajalec avtodelov Oljni Filter STARK
Rezervni deli + Avtomobilski proizvajalec Vzigalna Svecka OPEL
Rezervni deli + Številka izdelka Metlica Brisalnika Stekel SKWIB-0940063
Številka izdelka SKWIB-0940061
Številka izdelka + Proizvajalec avtodelov SKWIB-0940042 STARK
OEN 93195941
OEN + Proizvajalec avtodelov 93196007 STARK
loader Prosim počakajte...